fbpx

Rugklachten? Er is een oplossing…

Er is zoveel mensen verteld dat er geen oplossing is voor rugproblemen en dat ze hier simpelweg mee moeten leren leven. Sterker nog, veel mensen denken dat er voor hun rugproblemen geen oplossing meer bestaat…

Dit unieke rugprogramma is speciaal ontwikkeld om mensen te helpen om op een effectieve manier hun rug– en buikspieren te versterken. Daarnaast is er een actieve focus op bewegelijkheid en mobiliteit. Via een doordacht en uitgebalanceerd behandelschema op maat focus je samen met een persoonlijke coach op specifieke rugoefeningen.

Hoe ontstaan rugklachten?

Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is overbelasting. Dit ontstaat vaak wanneer je zonder (voldoende) voorbereiding of in een belastende houding bepaald werk gaat doen. Zo ontstaan rugklachten vaak na een verhuizing, of wanneer je na de winter voor het eerst weer in de tuin gaat werken. Ook slijtage kan rugklachten veroorzaken. Dit is een normaal onderdeel van het verouderingsproces van je rug. Verder kan een ongeval of operatie rugklachten veroorzaken, maar ook een zwangerschap, overgewicht of lichamelijke afwijkingen kunnen voor rugklachten zorgen.

Hoe kom ik van mijn rugklachten af?

Bewegen is één van de meest effectieve manieren om snel(ler) van rugklachten af te zijn. Het is dan ook van belang om regelmatig te blijven bewegen.

Het 10-weken rugprogramma van The Fitness Lounge is de perfecte start van een vitaler leven. Met het 10-weken rugprogramma van The Fitness Lounge, weet je dat je gemotiveerd wordt om voldoende te bewegen en belangrijker, beweeg je op de juiste manier. Tevens weten onze coaches precies welke oefeningen goed zijn om de spieren in je rug te versterken. Verschillende studies tonen aan dat het verbeteren van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen op de lange termijn rugklachten vermindert.

WAT HOUDT HET PRECIES IN?

Met ons rugprogramma ga je een periode van 10 weken in, waarbij sport, voeding en begeleiding jou helpen om je doel(en) te bereiken. Doordat je wekelijks een meet- en contactmoment hebt met één van onze trainers wordt je vooruitgang nauwkeurig in de gaten gehouden en helpen we direct waar nodig.

We starten met een intake, die uiteraard één-op-één is. Deze afspraak duurt een uur en hier wordt onder andere je belastbaarheid bepaald en gekeken naar de ernst vakje klachten.

Tijdens de intake vindt er een meting plaats om te kijken wat je startpunt is. Hierbij komen je sportverleden en eventuele sportblessures ook aan bod, om te zorgen dat jij pijnvrij kan sporten.

Samen met de trainer ga je vervolgens alle oefeningen doornemen, en worden alle instellingen genoteerd zodat het schema precies passend voor jou zal zijn. We plannen gelijk een afspraak in voor de vijfde week, waarbij de intensiteit eventueel wordt opgeschroefd en je schema wordt uitgebreid met nieuwe oefeningen.

Ook start je in de eerste week met het voedingstraject. Hierbij stellen we een op maat gemaakt menu voor je samen en is er wekelijks een vervolg afspraak (meetmoment). Tijdens deze afspraak wordt je opnieuw gewogen en ontvang je de menu’s voor die week, inclusief boodschappenlijst! Zo blijven de maaltijden afwisselend. In week 10 plannen we een eindevaluatie en bespreken we de behaalde resultaten. Ook kijken we samen naar de volgende stap; wat is de beste keuze voor jou om je nieuwe Lifestyle gaande te houden? Wil je intenser gaan trainen, wil je het voedingsschema houden of een minder intensief meet- en weeg proces? 

Alles is mogelijk, want wij zijn er voor jou!

Ik wil graag meer informatie.

    Nog maar tijdelijk geldig.

    0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden