De mondkapjes plicht is ingegaan

Met het invoeren van een mondkapjesplicht per 1 december 2020 stapt de overheid over van een dringend advies tot het dragen van een mondkapje naar een plicht. De mondkapjesplicht geldt in alle publieke binnenruimtes – met uitzondering van gebedshuizen – voor zowel bezoekers als medewerkers. Ondanks inspanningen van brancheorganisatie NL Actief om de fitnessbranche buiten de mondkapjesplicht te houden, heeft de rijksoverheid aan NL Actief laten weten dat de mondkapjesplicht vanaf 1 december ook voor de fitnessbranche geldt.  

De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. Draag daarom vanaf vandaag altijd een mondkapje wanneer je komt sporten. Het goede nieuws is dat je het mondkapje tijdens het sporten niet op hoeft te houden. Je kunt deze dus achterlaten in je kluisje, en als je weer vertrekt weer opdoen. Ook voor onze collega’s geldt de plicht, maar zij droegen al een mondkapje in de publieke ruimte.

Wanneer draag je een mondkapje?

Voordat je de club binnenkomt doe je jouw mondkapje op. Bij je kluisje mag je het mondkapje af doen en kun je vrij sporten. Zodra je jouw spullen weer uit je kluisje haalt doe je het mondkapje weer op. Let er op dat het mondkapje de neus en mond volledig moet bedekken, een spatscherm, sjaal of bandana mag niet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.