Verantwoord tussendoortje; het dagelijkse groente sapje van Fleur

Het team van The Fitness Lounge Rotterdam Oost deelt hun beste workouts en favoriete recepten voor een gezonde maaltijd of snack.

Verantwoord tussendoortje; het dagelijkse groente sapje van Fleur

– Fleur [TFL Rotterdam Oost]

Het verantwoorde tussendoortje van Fleur

Bewegen is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven. Sinds ik moeder ben van 2 jonge kinderen, kan het soms best een opgave zijn om regelmatig te trainen. Het streefaantal van 3 keer in de week komt in de praktijk vaak neer op 2 keer in de week. Des te belangrijker vind ik het hebben van een gezond voedingspatroon!

Omdat ik mij fit en energiek wil voelen, vind ik het naast bewegen, belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Vooral genoeg groente binnen krijgen op een dag vind ik belangrijk!

Een aantal jaar geleden ben ik daarom begonnen met het maken van sapjes. Ik heb een slowjuicer aangeschaft en ben gaan experimenteren. Op internet heb ik gezocht naar de juiste combinaties en verhoudingen van groente en fruit.

Nu, een aantal jaar later, heb ik een aantal favoriete sapjes die ik regelmatig maak.

Omdat ik denk dat een goede voorbereiding essentieel is als het gaat om gezond eten/snacken, maak ik in het begin van de week een aantal verschillende soorten sapjes, met als hoofdingrediënt groente. De sapjes zijn tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Zo heb ik een aantal dagen gezonde tussendoortjes voor handen!

Tips voor het beste sapje

  • Voeg limoen toe voor het balanceren van de wat bittere smaak die groente kan hebben
  • Groene appels, zoals Granny Smith geven een lichtzure, frisse smaak aan je sapje!
  • Ben je nog een beetje een groente sapjes leek? Begin met 70% fruit en 30% groente in je sapje. Dit kun je langzaamaan aanpassen. Voor je het weet drink je een sapje met 90% groente, en geniet je ervan!

Mijn favoriete sapje van dit moment is wortel- gember sap. Deze sap bevat wortel, gember en limoen. Easy as that! Wist je dat gember súper gezond is? Gember werkt onder andere ontstekingsremmend, het houdt je bloedsuiker spiegel in balans en het verbetert je hersenfuncties.

Naast mijn gezondheid, is het milieu ook iets wat ik belangrijk vind. Wegwerpplastic is iets wat ik zo min mogelijk gebruik. De sapjes bewaar ik daarom in glazen flesjes en drink ik uit een aluminium rietje. Beide zijn herbruikbaar, dus even afspoelen, en ze zijn weer klaar voor gebruik!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.