Lunchen zonder brood; Salad In A Jar!

Het team van The Fitness Lounge Rotterdam Oost deelt hun beste workouts en favoriete recepten voor een gezonde maaltijd of snack.

Lunchen zonder brood; mijn Salad in a Jar!

– Leon de Gee [Club manager TFL Rotterdam Oost]

Leon de Gee

Mijzelf voorzien van een gezonde lunch is altijd een uitdaging geweest. Vaak val ik toch weer terug op brood, waar ik vervolgens ook geen genoeg van kan krijgen. Het is snel en makkelijk klaar te maken, gemak dient immers de mens. Gezien de voedingswaarde, om over het beleg nog maar te zwijgen, van brood ben ik gaan zoeken naar een gezonder alternatief.

Een kant-en-klare salade leek mij de uitkomst. Mijn eerste ‘salad-to-go’ was geen succes. Ik gooide alles bij elkaar, inclusief de dressing. Tegen de tijd dat het lunchtijd was waren alle ingrediënten doordrongen van dressing en was het een zompige boel. Toen ontdekte ik de uitkomst; een salade in een pot!

Je bent ze wellicht al eens tegen gekomen; de salade in een pot. Het liefst een glazen pot zoals een mason jar of wackpot, maar een ander potje volstaat ook. Nieuw is het dus niet, handig is het zeker wel! Helemaal nu het lekkere weer er weer aankomt en er veel meer salades worden gegeten. Wat handig is van een salade in een glazen pot is dat de salade onderdelen redelijk goed gescheiden blijven tijdens het vervoer. Ik maak altijd twee salades tegelijk, zodat ik geen verspilling van producten heb. De salades zijn tevens prima in de koelkast te bewaren.

Bovendien ziet een salade in een glazen pot er ook nog eens heel leuk uit. Voor vrolijke, zomerse salades bijvoorbeeld; je blijft de laagjes goed zien en zoals we allemaal weten eet je niet alleen met je mond maar ook met andere zintuigen. Het oog wil dus ook wat!

Een salade in een pot start je altijd met de dressing en eindig je altijd met het droogste onderdeel zoals croutons. Voor gebruik even schudden, de salade op een bord serveren en genieten maar!

Ben je dus op zoek naar een gezond lunch recept voor de zomer of om mee te nemen naar kantoor? Probeer eens mijn ‘salad in a jar’, een uberhippe en verantwoorde maaltijd om mee te nemen!

Lunchen zonder brood; Salad In A Jar

Hoe maak je een salade in een pot?

  1. Begin met een laagje dressing. Kies een dressing die je zelf lekker vindt. Voor een makkelijke dressing kun je kiezen voor olijfolie (extra vierge) met wat azijn, maar experimenteer vooral! Heb je zelf een lekkere dressing? Laat het me weten in de comments onder deze post!
  2. De ‘natste’ ingrediënten gaan op de dressing, denk hierbij aan tomaten of fruit.
  3. Sla vormt een goede barrière tussen de natte en droge ingrediënten.
  4. Als vierde laag komt bijvoorbeeld een laag kaas (oude, jonge, parmezaan, wat je lekker vindt) of droge groenten.
  5. Als laatste het droogste ingrediënt, zoals croutons, zodat deze niet zompig worden maar heerlijk krokant blijven.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.