Blog
In ons blog geven we je de allerbeste tips & tricks, leggen we bepaalde zaken haarfijn uit en posten we workouts die je thuis of in de club kunt volgen.
In ons blog geven we je de allerbeste tips & tricks, leggen we bepaalde zaken haarfijn uit en posten we workouts die je thuis of in de club kunt volgen.
We hebben ze allemaal, niemand is immers perfect, ongezonde gewoontes. In dit blog beschrijf ik een aantal ongezonde gewoontes die in het dagelijks leven niet snel opvallen, maar die je tijdens het lezen van dit blog misschien wel herkent. Mocht je een aantal van deze ongezonde gewoontes herkennen, dan gaan we proberen om deze ongezonde gewoontes om te zetten in gezonde gewoontes.
Structuur
Het klinkt streng, maar structuur is de basis van een gezonde levensstijl. Met structuur denkt men vaak aan elke en de hele dag gezond eten. Dit is natuurlijk ideaal, maar je kunt je afvragen of dit haalbaar is. Structuur is echter meer dan alleen voeding. Het heeft ook te maken met rust, bewegen en planning.
Rust
Je kunt altijd wel iets verzinnen om te doen. Nog even iets afmaken voor werk of school. Nog een aflevering van die spannende serie kijken of nog een potje FIFA spelen. Vaak speelt ook mee dat je niet elke dag om dezelfde tijd uit bed moet en je soms wat langer kan blijven liggen dan andere dagen. Je merkt het niet gelijk, maar te weinig slaap en geen ritme is toch erg ongezond. Vraag je je weleens af waarom je de ene dag om 7:00/8:00 al trek hebt en de volgende dag pas rond 11:00. Of waarom je de ene dag barst van de energie en de dag daarna in de ochtend of middag al moe bent. Dit kan komen door een onregelmatig slaapritme of te weinig slaap. Een truc die je zou kunnen gebruiken: zet niet alleen een wekker om wakker te worden, zet ook een wekker voor bedtijd.
Bewegen
Met de auto naar werk, acht uur achter een bureau zitten en in de avond voor de tv. Misschien confronterend maar wel realiteit voor veel mensen. Niet alleen is te weinig bewegen slecht voor je conditie, het heeft ook gevolgen voor de spijsvertering en je bloedvaten. Je hoeft echt niet elke dag in de sportschool te staan. Zoek een activiteit die je leuk vindt om te doen, waarin je tegelijkertijd aan voldoende beweging komt. Zo kun je wellicht een hobby creëren waarbij je gelijk aan je beweging komt.
Planning
Hoe vaak kies je voor jezelf? Toch nog wat langer doorwerken om die klus af te maken of werken op het moment dat je eigenlijk vrij bent. Even helpen met de verbouwing van je vrienden. Je had een avondje voor jezelf gepland, maar er kwam toch iets tussen. Je wil immers behulpzaam en vriendelijk zijn. Maar te weinig nee zeggen kan ervoor zorgen dat je in meer stressvolle situaties komt. Zeg je iets vaker nee, dan kan dit een hoop energie besparen. Deze energie kun je vervolgens steken in iets wat jij zelf echt graag zou willen doen.
Voeding
Heb je meer tijd voor jezelf, dan is de kans ook groter dat je gezonder gaat eten. Minder kant-en-klaar maaltijden, regelmatiger eten en geen trek negeren omdat je te druk bent om wat te eten. Hierdoor heb je ook minder last van eetbuien. Daarnaast kun je ook proberen om geen ongezonde koeken of chips in huis te halen. Het klinkt cliché, maar wat niet in huis is kan ook niet opgegeten worden. Mocht je dan toch trek krijgen zul je sneller een stuk fruit of yoghurt pakken.
Tot slot, wees niet te perfectionistisch. Je best doen is goed, maar accepteer ook dat dingen misgaan en dat het niet mogelijk is om altijd gezond te eten of voldoende te bewegen. Je wil immers ook van het leven genieten. Iedereen wil gezond zijn en een goed lichaam hebben. Daarnaar streven is prima, maar zal niet altijd even makkelijk en snel gaan. Veel mensen stoppen met hun doel omdat het niet gelijk lukt of tegenzit. Pas als je bang wordt om iets fout te doen wordt het ongezond. Stel realistische doelen en bijt door de zure appel als het tegen zit en dan zul je zien dat je je geleidelijk fitter en gezonder gaat voelen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!